Sådan kommer du ud af RKI

Er du registreret i RKI, og vil du gerne ud hurtigst muligt? Så kan denne artikel hjælpe dig. Vi har nemlig samlet nogle gode råd omkring, hvordan du kan få økonomi på ret kurs og komme ud af RKI.

Hvad kræver det at komme ud af RKI?

Når du ikke betaler dine regninger, kan den blive registreret i RKI. Dette kan ske, hvis du har modtaget 3 rykkere og stadig ikke har betalt. Det er ikke sikkert, at en virksomhed registrerer dig, men muligheden er der. Du kan nemt få et overblik over, hvilken gæld du har registreret i RKI, hvis du kontakter dem.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

For at komme ud af RKI, skal du betale gælden tilbage. Når gælden er betalt, vil du blive fjernet fra RKI. Hvis du er registreret med mere end en gæld, vil det kun være den ene gæld, der er fjernet. Den anden skal også betales ud. Kort sagt kan man altså sige, at vejen ud af RKI er at betale din gæld af.

Få lagt en plan

Når man skal ud af RKI, handler det om at få lagt en plan for din økonomi. Få et overblik over alle dine udgifter og indtægter. Find ud af, hvor mange penge du har hver måned til at betale din gæld af for. En anden god ting du skal gøre, er at få et overblik over din gæld. Hvem skylder du penge, hvor meget skylder du og står gælden i RKI? Du skal også finde ud af, hvad dine vilkår er. Altså gebyrer, renter og så videre. For at gøre det nemmest muligt for dig selv, kan du kigge på ÅOP’en. ÅOP’en er satsen for de årlige omkostninger i procent. Kort sagt kan man sige, at denne sats fortæller, hvor dyr gælden er.

Når du har styr på din økonomi og din gæld, skal du have lagt en plan for, hvordan du betale gælden tilbage. Måske giver det mening at foretage et lån trods RKI for at samle din gæld? Dette kaldes også for et samlelån. Dette er ikke en opfordring til at låne, men du bør undersøge muligheden for, om du kan få et billigere lån hos en kreditor for at betale alt din anden gæld af. Fordelen ved det er, at du kun skal betale gebyrer til en kreditor. Der kan altså være penge at spare. Du skal også kun holde styr på en regning og ikke mange.

Har du brug for rådgivning?

Har du totalt mistet overblikket over din økonomi, kan det være en idé at få rådgivning omkring din økonomi. Der findes mange muligheder for at få rådgivning. Ofte kan kommuner tilbyde en form for rådgivning, ligesom der findes virksomheder, der er specialiseret i netop dette.